'Erdoğan'a kim akıl veriyorsa doların düşmesi için değil tersine yükselmesi için çalışıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Erdoğan'a kim akıl veriyorsa doların düşmesi için değil tersine yükselmesi için çalışıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını Türk lirasına dönüştürsün" sözlerini eleştirerek, "Türkiye, altın ithalatçısı bir ülke. Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir" dedi.

Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın döviz kurlarındaki artışa karşı söylediklerinin Türkiye'nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmadığını vurguladı.

"Erdoğan'a kim akıl veriyorsa doların düşmesi için değil tersine yükselmesi için çalışıyor. Erdoğan sanki kasıtlı olarak doların yükselmesini istiyor. Çünkü önerdiği yöntemler doları düşürmez tersine yükseltir" iddiasında bulunan Cankurtaran, getirilen her önerinin doları yükselttiğini savundu.

Türkiye'nin, altın ithalatçısı bir ülke olduğunu belirten Cankurtaran, "Altına talebin artması ithalatını dolayısıyla döviz talebini arttıracağından doları düşürmez tersine yükseltir. Erdoğan bu gerçekten habersiz olamaz. Daha sonra 'Dolar konusunda da ekonomi danışmanları tarafından aldatıldık, Rabbim affetsin' mi diyecek?" ifadelerini kullandı.