Erdoğan: Sözde aydınların bize verdiği zararı düşman bile vermedi

ABD'deki temaslarını sürdüren Erdoğan, katıldığı bir programda, "Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman bile vermemiştir" dedi.

ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta TÜRKEN Vakfı yemeğinde konuştu.

"Ülke olarak yaklaşık biz 2 asırdır yurt dışına öğrenci gönderiyoruz. Ancak hedeflenen sonuca bir türlü ulaşılmamıştır. İlmini ve fennini tahsil için batıya gönderilenler çoğu zaman batının sadece kültürünü alarak benliklerini de kaybederek ülkelerine geri dönmüşlerdir" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

 "Kendilerinden ülkeleri için kurtuluş reçetesi hazırlaması beklenenler maalesef batının gönüllü ajanları, adanmış havarileri haline gelmişlerdir. Kendi milletine tepeden bakan, kendi değerlerinden tiksinen bu sözde aydınların bize verdikleri zararı emin olun düşman bile vermemiştir. Çünkü bunlar ülkesinin menfaatleri için çalışmak yerine yabancı şirketlerin, devletlerin, kurum ve kuruluşların çıkarlarına hizmet etmişlerdir. Geçmişte Türkiye'nin sanayi hamlelerini daha emekleme aşamasındayken sabote edenlerin bunların olduğunu görüyoruz. Bunların ihanet edemeyecekleri hiçbir değer, hiçbir ilke yoktur" 

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türk adaletinden firar ettiklerini düşünen korkaklar bir gün mutlaka döktükleri kanın hesabını vereceklerdir. Yıllarca dünyanın her köşesinde 'hizmet, himmet, diyalog' diyerek örgütlenen bu ihanet şebekesinin foyası ortaya çıkmıştır. Birçok ülke kimi açıktan ve doğrudan, kimi de örtülü olarak Feto konusunda gerekli tedbirleri almaktadır. Elbette dost bildiğimiz kimi ülkelerin sırf Türkiye'ye zarar vermek için örgütü kullanmaya devam ettiğini biz gayet iyi biliyoruz. Nerede, kim, neler yapıyor bunları gayet iyi biliyoruz ama öyle durum var ki sabretmek bizim için bir mecburiyet oluyor. Bugün kısa vadeli çıkarları için örgüte kol kanat gerenlerin yarın bu ihtiyaç ortadan kalktığında neler yapacağını hep birlikte göreceğiz. Çünkü herkes bilir ki akrebin karakteri sokmak, hainin karakteri de ihanet etmektir. Fetocular kimin eteğine yapışırsa yapışsınlar, dünyanın neresine kaçarsa kaçsınlar kullanılma sürelerinin ne zaman dolacağının endişesiyle daima korku içinde, zelil bir şekilde yaşayacaklardır.