Erdoğan mitinglerinde ayet okumaya başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da düzenlediği "evet" mitinginde ayet okurken, Hollanda'ya ilişkin ise, "Ey Rutte sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim seçimden sonra Başbakan ile yemek yiyelim. Bizde öyle bir başbakan yok. Sen kaybettin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'da "toplu açılış" adı altında düzenlediği "evet" mitiginde ayet okurken, Hollanda krizine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"Askerimizin, polisimizin, PKK'ya nasıl darbe indirdiğini gördüler. Onun için arıza çıkarıyorlar. Neymiş Türkiye Avrupa'da seçim propogandası yapamazmış. Siz yapıyorsunuz" diyen Erdoğan, "Bak İsveç'in Başbakanı, 'Ben şu anda başka bir ülkeye gittim zaman beni içeri mi alacaksınız' dedi. Yine geçenlerde bir Alman televiyonunda eski bir Alman komiser, burada mahkum olan ve kaçıp Almanya'ya giden bir ajan terörist var ya (Can Dündar) onu rezil etti.

Erdoğan'a diktatör demekle yanlış yapıyoruz dedi. 'AB sürecinde biz sık sık görüşürdü' dedi. Şimdi devran değişti. Şimdi bunlar vizelerin kaldırılması meselesinde söz verdiler tutmadılar. Şimdi geri kabul diyorlar! Ne geri kabulü? Geç onları geç! Sen benim bakanımı Hollanda'ya sokmayacaksın, uçuş izni vermeyeceksin, benim topraklarımda konsolosluk binasında görüşme yapmasına izin vermeyeceksin... Arapların güzel bir sözü var: Men dakka dukka... Şimdi siz bunları mı yaptınız? Benim Türk vatandaşlarımın üzerine atlarını, itlerini mi saldın! bunun bedelini ödeyeceksin. Ey Rutte sen seçimi birinci parti olarak almış olabilirsin ama Türkiye gibi bir dostunu kaybettin. Efendim seçimden sonra Başbakan ile yemek yiyelim. Bizde öyle bir başbakan yok! Sen kaybettin. Avrupa'da bunu kim yapıyorsa ki Almanya bunların başını çekti. Onunla da bu işi konuşacağız. 4 bin 500 terörist listesi verdim, hiçbir şey yapmadılar" ifadelerini kullandı.