Erdoğan Kasımpaşa'da konuştu: Dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa Tüneli'nin açılışında Afrin operasyonuyla ilgili konuştu. Erdoğan, operasyonun hedefindeki örgütler için 'Dinsiz, kitapsız, Allahsız terör örgütleri' nitelemesini kullandı ve Afrin'de '394 teröristin etkisiz hale getirildiğini' açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kasımpaşa Tüneli'nin açılışına katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "En güzel şiirler bu şehir için yazıldı'' diyerek şiirlerden alıntılar yaptı, ''Beni sarhoş etme ne olur İstanbul'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik.
  • Türkiye, kendi güvenliği ve kardeşlerinin huzuru için üzerine düşeni yaparken, bunu müttefikleriyle birlikte yapmak ister.
  • Ülkemizin kat ettiği mesafe bizi ve dostlarımızı sevindirirken, anlaşılan o ki birilerini de fena halde kaygılandırıyor, düşündürüyor. Bunun için de önümüze, dünyaya telkin ettikleri tüm değerleri ayaklar altına alma pahasına akılla, izanla, insafla bağdaşmayacak engeller çıkartıyorlar.
  • Suriye’deki terör örgütünün patronunun Kandil olduğunu dünyanın tamamı gördüğü halde, bunu sadece bir müttefikimiz kabul etmiyor. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi, bu hakikatler de inkârla ortadan kalkmaz.
  • Elimiz böğrümüzde bekleyecek halimiz yok. 8 gün içerisinde 394 teröristi etkisiz hale getirdik.