Erdoğan: Dünyaya meydan okurken arkamda milletim olduğunu biliyorum!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, atlılar tarafından karşılandığı Malatya'da, toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okuduğumda, arkamda milletimin olduğunu biliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya'daki toplu açılış törenin yaptığı konuşmada, "Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okuduğumda, arkamda milletimin olduğunu biliyorum" dedi.

Erdoğan, Malatya Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap etti. Malatya’da havaalanından şehir merkezine hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın otobüsüne bir grup atlı eskortluk yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Malatya her dönemde olduğu gibi, bu dönemde de devletine ve milletine desteğini veriyor. Terör operasyonlarında bugüne kadar Malatya 13 şehit verdi. 13 kahraman ecdadlarının yaptığı gibi vatanları uğruna hayatlarına kaybettiler, şehit oldular.  Rabbimiz ne diyor, 'Allah yolunda öldürülenlere ölülerdir demeyiniz'. Malatyalı şehitlerimizin her birine rahmet diliyorum. 

Malatya teröre karşı en net ve en sert tepki veren şehirlerimizin başında geliyor. Tarihine, kültürüne, medeniyetine saldıranlara karşı ortaya koyduğu duruşla gerçekten de nasıl bir şehir olduğunu gösterdi. Malatyalı aynı zamanda güvenilir insandır.

İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor. Arkamda ülkemizin tamamının, özellikle de Malatyalı kardeşlerimizin olduğunu biliyorum. Herkes ümidini kaybetse Malatyalı kaybetmez. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okuduğumda arkamda milletimin olduğunu biliyorum. 

Biz Türk milletiyiz, bizi ayıramayacaklar. Bizi bölemeyecekler. Bizi bölmek isteyenler, bunun bedelini ödeyecekler. Kazdıkları çukura kendileri gömülecekler. Şehitlerimiz var ama bilin ki binlerce de teröristi o çukurlara gömdük. 

Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet asla. Neymiş o paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, Amerika'da 400 dönüm yer vermişler herhalde onların devleti orası. Legal görünüm altında, illegal işler yapan bu kişiyi bize gönderin diyoruz. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Bir kısmı kaçıp ABD'ye, Avrupa'ya gidiyor, bir kısmı da hapishanede yaşıyor."