Erdoğan bozkurt işareti yaptı: Afrin'e hep beraber gideceğiz

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak üzere gittiği Mersin'de 'Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine 'Sefer görev emri geldiği zaman önce ben, sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz' dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak üzere gittiği Mersin'de, kongrenin yapılacağı salon önünde kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti.

Erdoğan, buradaki konuşmasında daha önce dile getirdiği "sefer görev emri"ni bir kez daha hatırlattı. Erdoğan, "Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine "Sefer görev emri geldiği zaman önce ben, sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz" dedi.

Bozkurt işareti de yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Şu an itibarıyla yaklaşık 850 kilometrekare bizim kontrolümüz altında. Hedef, 2 bin kilometrekareyi kontrolümüz altına almak. Gerisi gün ola harman ola. Ona da devam edeceğiz. Onun da hesabını ayrıca yapıyoruz. Niye? Bizim derdimiz topraklar değil, bizim derdimiz oradaki teröristlerin temizlenmesi. Nerede terörist varsa biz oradayız.
  • Birisi kaçmış gitmiş Pensilvanya'ya, öbürü gitmiş Almanya'ya, öbürü Hollanda, öbürü şurada, öbürü burada… Nereye giderseniz gidin, siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız.

Daha sonra kongre salonunda konuşan Erdoğan'ın ifadeleri özetle şöyle:

  • (Zeytin Dalı Harekatı) Şu an itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 213. Afrin'e girdik giriyoruz. Afrin alındığı anda sahiplerine teslim edilecek. Askerimizle iftihar ediyoruz.
  • ​Türkiye, tarihinde sömürge ayıbı olmayan, işgal lekesi bulunmayan tek ülkedir. Bana isim verdirtmesinler. Biz bu işgal güçlerini çok iyi biliriz, bunları çok iyi tanırız. Biz sadece hem kendimiz hem de dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek istiyoruz.
  • Türkiye, NATO'nun üyesi değil mi? Neredesin? Suriye'de NATO üyesi olan ülkeler aslında kudretleri yetse kalkacaklar açık ve net karşımıza dikilecekler. Fakat Türkiye'nin dik durduğunu görünce buna cüret edemiyorlar. Afganistan'da, Somali'de, Balkanlar'da çağırdın, geldik. E şimdi de ben çağırıyorum. Suriye'ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 km sınırları olan Türkiye tehdit altında. Niye gelmiyorsun? İsim mi açıklayacağım? Adil davranın, adil. Sadece kuru kelamlar bizi doyurmuyor. Bunlara da inanmıyoruz artık. 
  • Biz, teröristler ve kimi ülkeler gibi vicdanımızı, ahlakımızı, hassasiyetlerimizi rafa kaldırmış olsak Afrin'i ele geçirmek 3 günlük işti.