Erdoğan: Bira festivalleri yapılan Antalya tekrar aslına döndü

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya Olağan Kongresi'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya Olağan Kongresi'nde konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Onlar terörle mücadeleden 15 Temmuz'a Afrin'e kadar sınırlarımızın içinde dışında kahramanlıklarıyla tarih yazdılar. Devletimizin bekasına kast eden alçakları yurdumuza asla uğratmadılar. Minarelerimizden yükselen Allahu ekber nidaları gök kubbeyi süslüyorsa bayrağımız dalgalanıyorsa bunda en büyük pay şehitlerimizindir. Bu topraklar ihanete saldırıya rağmen halen İslam'ın kalesiyle bunu gözlerini kırpmadan şehit olan o cengaverlere borçluyuz.

Şunu unutmayın biz bugüne kadar beşer planında hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Biz sadece Allah'ın huzurunda rukuda ve secdede eğildik. Bundan sonrada eğilmeden istikamet üzere yolumuza devam edeceğiz. 780 bin kilometrekarenin her bir karışında emniyetle hayatımızı devam ettirebiliyorsak önce Allah'a sonra şehitlerimize borçluyuz.

Muhammed değil, Mehmetçik demişler. Niye Muhammed demedi? Olur ya, orada sevgili peygamberimiz Muhammed'e yakışmayacak bir harekette bulunur diye Muhammed ismini kullanmamış.

Biz nasıl hayat pınarlarımızı korumanın mücadelesini veriyorsak hasımlarımız da pınarlarımızı kurutmaya çalışıyor.

Hatırlayın Menderes Bey'den önce bira festivalleri oldu. Buralarda 2 gencimiz öldü hatırlıyorsanız. Ne yaptı Antalya, tekrar aslına döndü.

Milletimiz hiçbir zaman özüne, ruhuna karakterine yabancı ideolojilerin peşine düşmemiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 213 oldu.

Er meydanında bileğimizi bükemeyenler köklerimize saldırmaya devam ediyorlar.