Erdoğan, Akkuyu'nun temelini Putin'le atacaklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Akkuyu nükleer santralının inşaatına bu yıl başlıyoruz. Santralın temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının "101 İlçeye Doğalgaz Dağıtım Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

Buradaki konuşmasında "Akkuyu nükleer santralının inşaatına bu yıl başlıyoruz" diyen Erdoğan, "Santralın temelini çok yakında değerli dostum Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin ile beraber atmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Sismik arama ve sondaj faaliyetlerimizi hızlandırıyoruz. 36 metrelik dünyanın en büyük sondaj gemilerinden birini Türkiye'ye kazandırdık. Gemimiz ilk sondajı gerçekleştirmek üzere yakında Akdeniz'de yola çıkacak. Kıbrıs açıklarında Türkiye'ye rağmen yürütülmeye çalışılan sondaj faaliyetleri konusundaki net tavrımız umarım birilerine ders olmuştur. Kıbrıs Türklerinin hakkını kimse ihlal edemez.

Rusya ile Türk Akımı'nda birlikte hareket ediyoruz, birlikte kazanacağız. 

18 Mart 1915 Şehitler Köprüsü'nün Gelibolu tarafı temelini attık. İnşallah onu da 2022 sonuna kadar bitireceğiz ve artık Asya Avrupa çalışmalarımız başlayacak.

2035 metrelik orta açıklığı ile dünya birincisi olacağız. Çanakkale'ye bu yakışır. Türkiye için dünyanın en büyük projelerine imza atmak mutat bir iş haline geldi.

Şimdi bunlara süratle Kanal İstanbul ile bir yenisini daha ekleme hazırlığı içindeyiz. Çok yakında somut adımları atmış olacağız. Hızlı tren hatlarından şehir hastanelerine, barajlardan sulama kanallarına kadar büyük projeleri hayata geçiriyoruz.

Dövizde zaman zaman yaşanan dalgalanmalara rağmen gelişmelerimizi sürdürüyoruz. Uluslararası yatırımcılar her gün ülkemizi ziyaret ediyorlar. Kendi iş adamlarımız ile dünyanın dört bir yanında ihracat ve yatırımları ile bayrağımızı dalgalandırmayı sürdürüyor.