Eğitimde piyasalaşma: Kitap pazarlama şirketi öğretmenlere seminer verecek!

Manisa'daki bir olay eğitimde piyasalaşmanın geldiği noktayı gözler önüne serdi. Yardımcı kaynak, sınava hazırlık ve test kitapları pazarlayıp satan bir şirket, Manisa'da öğretmenlere "TEOG ve YGS sınavlarında dikkat edilecek hususlar" konulu bir seminer verecek. Milli Eğitim Müdürlüğünün izniyle yapılan seminer, resmi kurumun ek binasında yapılacak.

soL-Manisa

Şirketlerin, pazarlama ve satış firmalarının eğitim alanına resmi makamlar eliyle nasıl sızdığını gözler önüne seren bir örnek de Manisa'da yaşandı. 

Yardımcı kaynak, sınava hazırlık ve test kitapları pazarlayıp satan Ankara merkezli İşler Kitabevi, Manisa'da Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla öğretmenlere "TEOG ve YGS sınavlarında dikkat edilecek hususlar" konulu seminer verecek. 

Yayın, dağıtım, toptan ve perakende kitap satışı yapan İşler Kitabevi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak, kurumun resmi binasında öğretmenlere seminer vermek istedi. Manisa Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş imzasıyla kaymakamlığa gönderilen yazıda, "İşler Kitabevi'nin 14-15 Eylül tarihlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasında, adları yazılı öğretmenlere seminer vereceği" ifade edildi. 

ÖĞRETMENLERDEN TEPKİ

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün böyle bir organizasyona izin vermesine tepki gösteren öğretmenler, "Kitap pazarlayan ve satan bir şirketin tek amacı olabilir, para kazanmak, daha çok kitap satmak, daha çok kâr etmek. Milli eğitim müdürlüğünün böyle bir organizasyona izin vermesi, eğitim alanındaki piyasalaşmayı ve şirketlerin kamusal alanlara nasıl sızdığını gösteriyor" dedi.