Efes antik kentine sıra dışı bir gezi: Marksist bakış açısıyla iyon devletleri

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Efes antik kentine bir gezi düzenlendi. TKP Merkez Komite Üyesi Prof. Dr. Erhan Nalçacı rehberliğindeki gezide marksist bakış açısıyla iyon devletleri, Helenistik ve Roma dönemlerinde Efes'in sosyokültürel ve sınıfsal yapısı değerlendirildi.

soL-İzmir

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, Efes antik kentine gezi düzenledi.

Bugün gerçekleşen geziden bir gün önce Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde TKP Merkez Komite Üyesi Prof. Dr. Erhan Nalçacı, "Tarihselci Yöntemle Efes Antik Kenti" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Sunum, marksist bakış açısıyla iyon şehir devletleri, Helenistik ve Roma Dönemleri'nde Efes'in sosyokültürel ve sınıfsal yapısı hakkında sıra dışı içeriğiyle seyircilerin ilgisini çekti.

Sözü geçen dönemde köle emeğinin önemine değinen Nalçacı, Spartaküs filminden sahneler eşliğinde, Efes'i gezerken de sınıfsal bakış açısının korunması gerektiğini belirtti.

Bugün gerçekleşen gezi kapsamında Efes'e giden katılımcılar, ören yerini ve Selçuk Müzesi'ni bu bakış açısıyla gezdi. Gezilerin önümüzdeki sonbahar döneminde devam etmesi bekleniyor.