Duran Kalkan'dan Afrin açıklaması

KCK yöneticisi Duran Kalkan, Afrin'in TSK ve ÖSO kontrolüne alınmasına ilişkin açıklamada bulundu. Kalkan, 'Böyle politikacılık mı olur' sözleriyle Trump yönetimini eleştirirken Erdoğan için de 'Afrin’i alacağım derken Ankara’da kaybedecek' dedi.

KCK yöneticisi Duran Kalkan, Afrin'in TSK ve ÖSO kontrolüne alınmasına ilişkin konuştu.

Konuya ilişkin ANF'de yer alan habere göre, “Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli bilsin ki, Bakur devrimi geliyor. ‘Efrin’i alacağım’ derken Ankara’yı kaybedecek, Ankara’da çökecekler. 2018 yılı Ankara’da faşizmin çöktüğü yıl olacaktır" diyen Kalkan, “Bu eylemler her alanda gelişecek. Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’ye umut bağlayanlar yıl sonunu göremeyecekler. Onun için hesaplarını doğru yapsınlar. Cepheden tutup bizi oyalamaya çalışıyorlar. Gerilla Efrin’e karşı hamle yapar ve Şemdinli’yi ele geçirir. Neden olmasın?” ifadelerini kullandı.

Kalkan, “AKP-MHP faşizmi sadece kendi gücüyle saldırmıyor. Bunun arkasında NATO, Amerika, Avrupa, Rusya ve İran var. Ne yazık ki, ‘ben burada devletim’ diyen Esad yönetimi de var” iddiasında bulundu.

ABD'YE: BÖYLE POLİTİKACILIK MI OLUR?

Açıklamasında ABD'ye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kalkan, “Amerika siyaseti Ortadoğu’da zorlanıyor. Kendini dünyada teşhir olmaktan kurtaran husus DAİŞ faşizmine karşı koalisyona katılması ve Rojava özgürlük güçleriyle dayanışma içerisine girmesiydi. Bu Amerika’nın dünyadaki bozuk itibarını da, Ortadoğu savaşındaki zorlanmasını da biraz aştırtmıştı. Fakat son aylarda görülüyor ki bu konuda yalpalanma var” şeklinde konuştu.

Kalkan, “Trump yönetimi bir yılını doldurmadan bir bakan düştü. Bu kesinlikle Ortadoğu politikasıyla bağlantılıdır. Tillerson başarılı olamadı. Tayyip Erdoğan küfür etmedik bir Amerikalı yönetici bırakmadı. Amerika yönetiminden biri bile buna sesini çıkarmadı. Böyle politikacılık mı olur?” dedi.