Dokunulmazlıkların kabulü en çok hangi partileri ve isimleri etkileyecek?

HDP'nin Anayasa Komisyonu'nu terk etmesiyle "Dokunulmazlık teklifi" AKP, CHP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi. Meclis'te 506 fezleke bulunurken, "Dokunulmazlık" kabulünden en çok etkilenen isim HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olacak.

HDP milletvekillerinin Anayasa Komisyonu'nu terk etmelerinin ardından milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin görüşülen dokunulmazlık teklifi, AKP, CHP ve MHP'li komisyon üyelerinin oyuyla kabul edildi. 

Meclis'te toplam 506 fezleke bulunduğu bilinirken, HDP'de en çok Demirtaş'ın fezlekesi var, CHP'de ise Kılıçdaroğlu'nun

Parti parti, isim isim fezleke listeleri şu şekilde:

TBMM'de olduğu belirtilen, 506 fezleke 112 milletvekiliyle ilgili. Söz konusu fezlekelerden, 278'i HDP'li 41 milletvekiliyle hakkında hazırlanmış durumda.

CHP'den 33 milletvekili için ise 116 fezleke hazırlandığı bildirilirken, AKP'li 21 milletvekili için hazırlanan 41 fezleke var. MHP'den 6 vekil için ise 14 fezleke hazırlandı.

Davutoğlu dışında tüm liderlerin fezlekesi bulunuyor. Kılıçdaroğlu hakkında 37 fezleke hazırlanırken, Demirtaş için ise 57 fezleke hazırlanmış durumda.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında 7 fezleke bulunurken,  TBMM Başkanvekili Pervin Buldan hakkında da 46 fezleke hazırlandı.

AKP'li 22 milletvekili için bugüne kadar 40 fezleke hazırlandı. AKP'den en çok fezlekeye sahip isim 10 fezlekeyle Şamil Tayyar. 

MHP'li milletvekilleri hakkında Meclis'te 14 fezleke bulunuyor. Bu fezlekelerden 6'sı MHP'li vekillere aitken, 5'i de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında hazırlanmış.