Diyanet skandallara imza atan 'Alo Fetva' çağrı merkezini yeniden açıyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı, çeşitli skandallara imza atan ve kamuoyunda tepki topladığı için Ocak ayında kapatmak zorunda kaldığı "Alo Fetva" çağrı merkezini yeniden açmaya hazırlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, çeşitli skandallara imza atan ve kamuoyunda tepki topladığı için Ocak ayında kapattığı "Alo Fetva" çağrı merkezini yeniden açmaya hazırlanıyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen Ocak ayında kapattığı fetva hattı için yeni bir sistem geliştirdi. Kapatılan “190 Alo Fetva" hattı için yeni model oluşturan Diyanet, daha kontrol edilebilir bir sistem oluşturulması için çalışmalara başladı.

Yeni sistem ile ilgili teknik altyapı çalışmaları devam ederken, daha önce de olduğu gibi yine “Alo 190 Fetva" hattı kullanılacak. Ancak bu hatta verilen hizmetler sadece fetva ile ilgili olmayacak. Hattı arayan vatandaşlar Diyanet'e dini sorularını sormanın yanı sıra, hac, insan kaynakları, cami hizmetleri, dini kaynaklar gibi konularda da bilgi alabilecek.

Gelen tepkiler üzerine ilk önce enseste caiz yorumu yapan "baba-kız" fetvası kaldırılmış, ardından da Din İşleri Yüksek Kurulu Bilgilendirme Platformu sitesi kapatılmıştı.