Dışişleri Bakanı'ndan 'IŞİD'e karşı stratejimiz bile yok' itirafı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IŞİD vahşetini sona erdirmek için "DAEŞ'i yok edecek stratejimiz bile yok" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Koalisyon içinde DAEŞ'e (IŞİD) karşı 65 ülkeyiz. Fakat DAEŞ'i yok edecek stratejimiz bile yok. Bölük pörçük bazı stratejilerimiz var. Birçoğu da işlemedi. Arazideki başka radikal gruplardan medet umar hale geldik" dedi.

Dünyada şiddete varan aşırılığın önlenmesi amacıyla yerel yönetimler arasında kurulan Güçlü Şehirler Ağı'nın ilk zirvesi Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplandı. İki gün devam edecek zirveye 18 ülkeden 22 şehri temsilen belediye başkanları, başkan yardımcıları ve valiler katılıyor.

"IŞİD'E KARŞI STRATEJİMİZ YOK"

Zirvenin açılış oturumunda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan sorunu kendi sorunu gibi hisseden anlayışa sahip olduğunu belirterek, "Ankara bugün güvenli değilse Londra da güvenli değil. Tokyo güvenli değilse Lahor da güvenli değil. Küresel sorunlara karşı ortak ve güçlü tavırlar sergilememiz lazım. Bir terör örgütüyle mücadele için başka terör örgütlerine bel bağlamak, ona güvenmek suya düşenin yılana sarılması gibidir. DAEŞ'e (IŞİD) karşı 65 ülkeyiz, koalisyon içinde. Fakat DAEŞ'i (IŞİD) yok edecek stratejimiz bile yok. Bölük pörçük bazı stratejilerimiz var. Birçoğu da işlemedi. Arazideki başka radikal gruplardan medet umar hale geldik" diye konuştu.