Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Avrupa Birliği üyesi olmak istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği üyesi olmak istiyoruz, bu halen bizim stratejimiz, bizim seçimimiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin hala Avrupa Birliği üyesi olmak istediğini söyledi.

Slovenya’daki 12. Bled Stratejik Forumu’nda 'Yeni Bir Gerçeklik İçin Yeni Bir Vizyon' temasıyla gerçekleştirilen panelde  konuşan Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği üyesi olmak istiyoruz, bu halen bizim stratejimiz, bizim seçimimiz” dedi.

'SEÇİM ALMANYA'DA YAPILIYOR'

Çavuşoğlu, Almanya ile yaşanan gerginlikle ilgili olarak "Bir değişim var. Ne yazık ki AB üyesi ülkelerdeki merkez partiler, aynı ırkçı dili ve söylemi kullanıyor. Almanya'daki seçim Almanya'da yapılıyor. Türkiye veya Macaristan'ta değil, kendi iç meselelerine odaklanmaları daha iyi olur" ifadelerini kullandı. 

Darbe girişiminin ardından atılan adımlara ilişkin soruya yanıt veren Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Olağanüstü hal kararı aldık. Fransa da bunu yaptı. Fransa, korkunç bir terörist saldırı sonrasında olağanüstü hal kararı. Ancak Türkiye 20 katı benzer terörist saldırıya maruz kaldı. Ancak olağanüstü hali geri getirmeyi hiç düşünmedi. İktidara geldiğimizde Güneydoğu'daki olağanüstü hali hükümetimiz kaldırdı ve aslında geri getirmeyi hiç düşünmedik. Ancak darbe girişimi ciddi bir girişimdi. O gece 250 kişiyi kaybettik, 2 bin 200 kişi yaralandı. Kim yaptı? Darbeciler. TBMM'yi, köprüdeki masum insanları ve Cumhurbaşkanlığı civarını bombaladılar, helikopterlerden rastgele halkın üzerine ateş açtılar. Peki ben ne yapmalıydım? Böyle bir darbe girişiminin Türkiye'de tekrar asla olmaması için tedbirler almam gerekiyordu."