Devlet Bahçeli'yle ilgili önemli iddia: Erdoğan'ın yardımcısı olacak

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Ahmet Takan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin olası bir başkanlık referandumu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'la anlaştığını yazdı. Takan, "Erdoğan, seçime gidilmeden önce yardımcısının Devlet Bahçeli olacağına ilişkin açıklamasını yapacak" ifadelerini kullandı.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, MHP'ye sunulan yeni anayasa paketine ilişkin olarak "Erdoğan ile Bahçeli arasında referandum sonrasına ilişkin mutabakat da tamam. Saray kaynakları, 'Başkanlığa referandumda onay alındıktan sonra en kısa sürede Başkanlık seçimine gidilecek. Erdoğan, seçime gidilmeden önce yardımcısının Devlet Bahçeli olacağına ilişkin açıklamasını yapacak. İki lider arasında anlaşma tamam' diyor" ifadelerini kullandı. 

Takan'ın "C.B. yrd." başlıklı yazısından bir bölüm şöyle: 

Değişiklik paketinin ve işin aslının -Cumhurbaşkanlığı devam ediyor gibi gösterilmeye çalışılsa da- başkanlık olduğuna dair; teklifte, Başbakanlığın olmaması. Daha açıkçası; Başbakanlık Anayasa'dan çıkarılıyor. Bir de Anayasa 101'deki "Cumhurbaşkanı seçilenin, varsa partisi ile ilişiği kesilir" hükmü kaldırılıyor.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin dünkü grup toplantısında -size biraz kriptolu gelebilir- bunu açıkça anlattı; "Hükümet değişikliği ile sınırlı Anayasa değişikliği konusunu Meclis'e getirmeye karar verdik" diyerek. Yani; değişiklik kabul görürse bundan sonra Başbakan olmayacak. Bakanları "Cumhurbaşkanı" atayacak. Genel Başkanlar, sürekli olarak Anayasa değişiklik paketini birlikte Meclis'e sunmaya vurgu yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi milletin zekasıyla dalga geçerken, ortaya karışık komisyon kurmayı da ihmal etmiyorlar!..

Aslında!.. Bir kez daha; 7 Haziran gecesinden itibaren olup bitenleri, şartların çok elverişli olmasına rağmen CHP veya MHP'den bir ismin Meclis Başkanı seçtirilmemesini, AKP-CHP veya AKP-MHP koalisyon Hükümetinin kurdurulmamasını hatırlamamız gerekiyor. Ve bir de; 1 Kasım seçimleri arifesinde gerçekleşen Erdoğan-Bahçeli gizli görüşmelerini... O günlerin sonuçlarını bugün yaşıyoruz.

Biliyorum! Gayet doğal olarak bu satırlara rağmen gözlerinizi AKP-MHP komisyon çalışmalarından ayıramayacaksınız. Ben yine de yazayım, sizi önceden haberdar edeyim;

Güvenilir sağlam saray kaynaklarından ulaştığım bilgilere göre; Erdoğan ile Bahçeli arasında referandum sonrasına ilişkin mutabakat da tamam. Saray kaynakları, "Başkanlığa referandumda onay alındıktan sonra en kısa sürede Başkanlık seçimine gidilecek. Erdoğan, seçime gidilmeden önce yardımcısının Devlet Bahçeli olacağına ilişkin açıklamasını yapacak. İki lider arasında anlaşma tamam." diyor..

Yani; Cumhurbaşkanı yardımcısı (C.B. yrd) Devlet Bahçeli.