Davutoğlu iktidarının son icraatı: Tasfiye

Bugün Resmi Gazetede 3 atama; 1 yeniden görevlendirme; 13 görevden alma kararı yayımlandı. Davutoğlu Hükümetinin, son günlerinde 17 üst düzey bürokrat hakkında böyle bir işlem yapması dikkat çekiyor.

Kadir Sev

Bürokrasinin bir kısım üst düzey görevlileri, ilgili bakanın, başbakanın ve cumhurbaşkanının imzalarının olduğu, üçlü kararnamelerle atanıyor ve görevden alınıyorlar.

Üçlü kararnamelerle;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bağlı kuruluşu Karayolları Genel Müdürlüğünün İzmir, Elazığ, Trabzon, Van, Antalya, Kastamonu ve Sivas Bölge müdürleri; “daha sonra başka bir göreve atanmak üzere” görevlerinden alındılar.

Üçlü kararnamede Bakan sıfatıyla Binali Yıldırım’ın da imzası var. Başbakanlığa giderken 18 Karayolları Bölge Müdürünün 7’sini birden görevden alması ayrıca dikkat çekiyor.

Diğer atamalar ve görevden almalar şöyle;

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yavuz Ünal görevlendirildi. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Dursun Aygün getirildi.

Adli Tıp Kurumu Birinci Adli Tıp ihtisas Kurulu Başkanlığına Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Anabilim dalı öğretim üyesi İbrahim Üzün yeniden görevlendirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müşavirliğine Mustafa Bilici; Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlık Müşavirliğine Ömer Ekşi atandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Bursa, Artvin, Kırıkkale, Samsun, Tokat İl Müdürleri; “daha sonra başka bir göreve atanmak üzere” görevlerinden alındılar.