'Darbeci' oldukları iddiasıyla tutuklanan iki generale iade-i itibar

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Tümgeneral Gürsel Öztürk ve Tuğgeneral Ahmet Biçer, suçsuzlukları tespit edilerek yeni görevlerine atandı

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Milli Savunma Bakanlığı’ndaki yeni atamalar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın imzasının bulunduğu yeni atamalarda 18 isim yer alırken iki general ön plana çıktı. Çünkü bu iki isim 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra, şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmışlardı. İşte o iki general, Tümgeneral Gürsel Öztürk ve Tuğgeneral Ahmet Biçer, dünkü kararname ile yeni görevlerine atandılar.

TAKİPSZLİK KARARI

15 Temmuz darbe sürecinde gözaltına alınan her iki general da daha sonra haklarında yürütülen adli takipten sonra temiz çıktı. Yetkililerden alınan bilgiye göre her iki general hakkında da savcılık takipsizlik kararı istedi ve mahkeme tarafından suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Serbest bırakılmalarından sonra iki general de dün yeni görevlerine atandı. Bu atama ise iade-i itibar olarak değerlendirildi.