Darbe girişiminin İstanbul ayağının başındaki isim belli oldu iddiası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "İstanbul'daki darbeci askerlerin başındaki kişi, Tuğgeneral Özkan Aydoğdu" dedi.

DHA

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nı ziyaret etti. Komisyon üyelerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Başsavcıvekili İsmail Uçar karşıladı. Basına açık gerçekleşen ziyarette Başsavcısı İrfan Fidan, komisyon üyelerine darbecilerle ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi.

Fidan, soruşturmalar hakkında da komisyona bilgi verdi. İstanbul'u üç bölgeye ayırdıklarını ve yaşanan olayları tek tek ele alarak davalar açtıklarını anlattı. Darbe girişimine ilişkin şu ana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı ve AKP İl Başkanlığı'nı işgale giden darbeci askerler hakkında iki dava açtıklarını, diğer davaların da açılmak üzere olduğunu belirtti. Fidan, İstanbul'daki darbeci askerlerin başındaki kişinin ise Mekanize 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan darbe toplantısına da başkanlık eden Tuğgeneral Özkan Aydoğdu olduğu bilgisini de verdi.