Cumhuriyet davasının mahkeme başkanı: Star muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Cumhuriyet gazetesi davasının mahkeme başkanı, Star muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

soL-İstanbul

Cumhuriyet gazetesi davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Davanın mahkeme başkanı, Star muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Mahkeme başkanı, salonda bulunanların aktardığına göre, Star muhabirine ilişkin, "O muhabir buradan bilgi alıp da söylüyorsa adamlıkla alakası olmadığını düşünürüm" dedi.

Olay şöyle yaşandı: Davada tutuklu yargılanan gazeteci Ahmet Şık söz alarak Star gazetesinin Twitter hesabından bir paylaşım yapıldığının söylendiğini belirtti. Şık, "Önceki celsede de biz Sabah gazetesinden öğrenmiştik dosyaya giren evrakları. Bu mahkeme heyeti veya savcı bilgi sızdırıyor" dedi.

Bunun üzerine de mahkeme başkanı, Star muhabiri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek "O muhabir buradan bilgi alıp da söylüyorsa adamlıkla alakası olmadığını düşünürüm" dedi.

Star gazetesi, savcılığın tutukluluk halinin devamını istediği mütaalasını "Cumhuriyet gazetesi davasında 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi" şeklinde Twitter hesabından duyuru yapmış ancak paylaşımı kısa süre sonra kaldırmıştı.