Cumhurbaşkanı sahaya 'Evet' için çıkıyor, 'Yetmez ama hayır' diyen komünistler engelleniyor

AKP, referandum kapsamında "Hayır" çalışması yürütenlere hukuksuz müdahalelerini sürdürüyor. Ankara Kuğulupark'ta "Yetmez ama hayır" çalışması yürüten komünistler, polisin hukuksuz engelleme girişimiyle karşılaştı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP), referandum çalışması kapsamında Ankara Kuğulupark'ta yaptığı yayın satışı, kolluk kuvvetleri tarafından engellenmeye çalışıldı.

"Yetmez ama hayır" manşetiyle çıkan Boyun Eğme gazetesini halkla buluşturan komünistlerin çalışması, hukuksuz bir müdahale ile karşılaştı.

Komünistlere hiçbir yasal gerekçe göstermeden çalışmalarını sonlandırmalarını söyleyen polisler, yasal olarak açıklama talep eden TKP'li avukatların sorularını yanıtsız bıraktı.

"Yasal olmayan bir şekilde gözaltı mı yapacaksınız" sorusuna ise polisin yanıtı "Evet, sonra şikayetinizi Valilik'e sunarsınız" şeklinde oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yasa dışı olmasına karşın Cumhurbaşkanı sıfatıyla referandum için faaliyet yürüteceğini, Başbakan Binali Yıldırım ile mitinglere katılacağını duyurmuştu.

Devletin, kamuya ait birimlerin tüm olanaklarını kullanarak "Evet" çalışması yürüten AKP, "Hayır" diyenlerin sesini kısmaya dönük yasa dışı uygulamalarını sürdürüyor.