Cumhurbaşkanı danışmanı, kıdemli CIA çalışanı Graham Fuller'in 15 Temmuz'da Türkiye'de olduğunu iddia etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem, eski CIA görevlisi Graham Fuller'in, 15 Temmuz'da İstanbul'da olduğunu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz'da bir komşu ülkeye kaçtığını yazdı.

Milliyet gazetesi yazarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cemil Ertem, ABD'nin dış istihbarat teşkilatının eski üst düzey yetkililerinden Graham Fuller'in, 15 Temmuz'da İstanbul'da olduğunu yazdı.

Cemil Ertem, kıdemli CIA görevlisi Graham Fuller'in, 15 Temmuz'da İstanbul'da olduğunu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz'da bir komşu ülkeye kaçtığını yazdı.

Ertem; "Şimdi bu tespiti doğrulayacak veriler elimize geliyor. Bu darbe girişimi olmadan önce, ancak bir komplo teorisinden öteye gitmeyecek-böyle görünerek üzerinde durulmayacak- bilgi ve kanıtlar şimdi elimizin altında. Örneğin ABD'li neoconların darbe öncesi İstanbul'da cirit atması, Fuller'in ekibinin yaptığı toplantılar açığa çıkmıştır. Hatta Graham Fuller'in Türkiye'de olduğu ve şaibeli yollarla 16 Temmuz'da bir komşu ülkeye kaçtığı çok ciddi istihbarat bilgileridir. Zaten darbe girişimi öncesi ve sonrasında bu ‘marifetli' neoconun yazdıkları da ortadadır" ifadelerini kullandı.