Cinsel istismar davasında zanlılara ceza: 132 yıl, 39 yıl, 52 yıl...

İzmir'de E.A. isimli çocuğa 14 yaşından bu yana tehditle cinsel istismarda bulunan üç zanlıya verilen cezalar belli oldu.

İzmir'de 4 yıl önce 14 yaşında olan E.A., sosyal medyadan tanıştığı Cihan Kara ile arkadaş oldu. Kara daha sonra tehditle E.A.'ya cinsel istismarda bulundu.

Şantajlarını sürdüren Cihan Kara'nın arkadaşları Yılmaz Çelik ile Nazif Sert de tehdit yoluyla E.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Yaşadıklarına daha fazla dayanamayan E.A., polise giderek olayı anlattı. E.A.'nın ailesinin de şikâyetçi olmasıyla 3 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı, haklarında dava açıldı.

İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar ile avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, "tehdit ve şantajla cinsel istismarda bulundukları" gerekçesiyle sanıklardan Cihan Kara'ya 132 yıl 6 ay, Yılmaz Çelik'e 39 yıl, Nazif Sert'e ise 52 yıl hapis cezası verdi.