CHP: Erhan Afyoncu'nun tutuklanması gerekir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erhan Afyoncu'yu yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne atamasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü'ne Sabah yazarı Prof. Dr. Erhan Afyoncu'yu atadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu atamaya tepki gösterdi.

Özel şöyle konuştu:

“Atatürk’e küfredenleri Atatürk kurumlarına atamalarını çok gördük. Şimdi Milli Savunma Üniversitesi kuruluyor, askeri okulların ve akademilerin çatısı olarak. Bu çatıdaki kişi sadece bundan dört yıl önce Fetullah’ın gazetesinde yazı yazıyordu. Bu FETÖ ile mücadele kriterleri düz memura uygulanan kriterler. Yani bir sendikaya üye olmak, Zaman gazetesine abone olmak, Bank Asya’ya 1 lira dahi olsa para yatırmak kriterse bu kriterleri AKP grubuna uygulasak grup kuracak milletvekili bulamazlar. Bu kriterleri uygulasak atadıkları rektörün tutuklanması lazım” açıklamasını yaptı.

ZAMAN VE BUGÜN DE YAZARLIK YAPTI

Erhan Afyoncu'nun Cemaat'in gazetesi Bugün’de 6 yıl boyunca yazarlık yaptığı ortaya çıktı. Afyoncu 17 Aralık'tan sonra da yazarlığa devam etti. Aftoncu, Zaman gazetesinde de bir dönem yazarlık yaptı.

Tarihçi olan Afyoncu cemaatin gazetesi olan Bugün’de 2008 yılından 9 Mart 2014 tarihine kadar köşe yazarlığı yaptı. Afyoncu, hükümetin milat kabul ettiği 17 Aralık’tan sonra da Bugün gazetesinde yazılarını sürdürdü.