CHP, Ankara Katliamı'nın yıldönümünde 'İslam' etkinliği yapacak

CHP, Ankara Katliamı'nın yıldönümünde "İslam" sempozyumu düzenlemeyi tercih etti. "Günümüz İslam Dünyasındaki Meseleler ve Çözüm Yolları" başlıklı sempozyumda gerici katılımcılar tercih eden CHP, yaptığı tercihiyle düzen içindeki konumunu güncellemeye devam ediyor.

Haber Merkezi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yenikapı Mitingi'yle birlikte düzen içi konumunu güncelleyen CHP yönetimi bu kez "İslam" konferanslarına başladı. 

"Gerçek İslam bu değil" kervanına uzun süre önce katılan CHP, düzenlediği sempozyuma da nam salmış gericileri toplayarak Türkiye gericiliğiyle tam boy barıştığını ilan ediyor. Ancak CHP'nin bununla da sınırlı olmadığı görülüyor.

ANKARA KATLİAMI'NIN YILDÖNÜMÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı sempozyumun konusu "Günümüz İslam Dünyasındaki Meseleler ve Çözüm Yolları".

Sempozyumun başlama tarihi de 10 Ekim. Cihatçı kanlı örgüt IŞİD'in insanları katlettiği Ankara Katliamı'nın yıldönümünde İslam etkinliği yapmayı tercih eden CHP'nin bu tarihi alması tesadüf olmasa gerek.

Yani, gericilikle çoktan "barışan" CHP belli ki insanları öldüren karanlığı yırtıp atmayı değil "İslamın sorunları"nı konuşmayı tercih ediyor.

KATILIMCILAR 

Sempozyumla ilgili bir diğer dikkat çeken ise katılımcılar. Etkinliğin düzenleyicisi olan Kartal Belediyesi'nin adres olarak "Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi"ni tercih ederken konuşmacılar şöyle: Yüzlerce taşeron işçisinin protesto ettiği Belediye Başkanı Altınok Öz;  "Memleket için hayırlısı AK Parti-MHP koalisyonudur" diyen katıksız sağcı olan Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Cezmi Bayram;  Erdoğan'ın Saray iftarlarında bulunan, AKP'lilerle dernek kuran ve hatta iki yıl önce Ensar Vakfı'nın düzenlediği iftara katılan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Mürteza Bedir; gerici Milat gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Mustafa Tekin.

Etkinliğin duyurusu da şöyle: