Cemaat gazetelerinde yıllarca köşe yazdı, Cemaat operasyonu yapıp solcuları tasfiye etti

Aksaray Üniversitesi'nin rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin hakkında Cemaat bağlantısına ilişkin birçok iddia gündeme gelirken, bu konuda bir soruşturma açılmadı. Adı Cemaat iddialarıyla anılan Rektör Şahin, "FETÖ" operasyonu adı altında üniversitedeki solcu akademisyenleri de hedef aldı.

Ülke genelinde Cemaat operasyonu adı altında birçok operasyon yapılırken, Cemaat'le en ufak bağlantısı olan isimler bir bir görevden alınıyor. Ancak bu uygulamanın bazı istisnaları da var...

Hüseyin Gülerce gibi isimler yeni dönemde AKP'nin gözde isimleri haline gelirken, ilginç bir örnek de Aksaray'da yaşanıyor.

"Dersaneler kapatılmasın" diyen, Cemaat gazetelerinde uzun süre köşe yazıları kaleme alan Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Cemaat-AKP kavgasının AKP'nin zaferiyle sonlanmasının hemen sonrasında AKP tarafına geçti.

15 Temmuz sonrası bu isimlerin de birçoğu tasfiye edilirken, Rektör Şahin koltuğunu korumayı başardı.

Hakkında Cemaat bağına ilişkin birçok iddia bulunmasına rağmen bu konuda hiçbir soruşturmaya uğramayan Rektör Şahin, üniversitede solcu akademisyenleri de "FETÖ" operasyonlarını bahane ederek ihraç etti.

Sadece solcu akademisyenleri değil, seçimlerde kendisini desteklemeyen isimleri de bu sayede tasfiye ettiği ileri sürülen Şahin, 2014 sonrası AKP'nin desteklediği tüm gerici derneklere verdiği büyük destekle biliniyor.