Cebeci Kampüsü'nde gazetecilerden referandum etkinliği

Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde "Referandum Sürecinde Memleket ve Üniversiteler" adlı etkinlikte, soL Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Özgür Şen ve Birgün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin konuştu.

Haber Merkezi

soL Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Özgür Şen ve Birgün gazetesi Yazı İşleri Müdürü Berkant Gültekin, Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde "Referandum Sürecinde Memleket ve Üniversiteler" adlı etkinlikte konuştu.

Etkinlik öncesi, konuşmacılar Özgür Şen ve Berkant Gültekin kampüse sokulmadı. Kapıdan içeri alınmayan Şen ve Gültekin, okula demirlerden atlayarak girdiler. Cebeci kampüsünde kısa bir süre önce de öğrenciler polis engellemesiyle kampüslerine alınmamıştı. 

Konuşmacıların okula girmesinin ardından etkinlik, gecikmeli olarak ancak öğrencilerin katılım ve ilgisiyle başladı.

İlk konuşmayı yapan Berkant Gültekin, son KHK ile polis ablukası altına alınan Cebeci kampüsündeki öğrencilerinin direnişlerinde gösterdikleri ısrarın çok iyi bir görüntü olduğunu söyledi. Referandum sürecinde Türkiye solunun kitleselleşme problemi yaşadığını belirten Gültekin "hayır" çalışmasının yine de güçlü bir şekilde sürmesi gerektiğini belirtti.

Gültekin, 16 Nisan referandumu öncesi oluşan siyasi havanın iyi değerlendirilmesinin bir zorunluluk olduğunun altını çizerken, bu referandumun sonuçları itibariyle bir kırılmaya yol açabileceğini kaydetti.

Özgür Şen, 16 Nisan sonrası sandıktan "evet" sonucunun çıkması halinde dahi mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, sandıktan çıkacak herhangi bir sonucun dünyanın sonu ya da tamamıyla bir kurtuluş olmayacağını belirtti. 

Türkiye solunun toplumsallaşma yolunda ilerici kitleye seslenmesi gerektiğini de kaydeden Şen, "hayır" diyen ilerici insanlarla temas halinde olunması gerektiğini ancak sandıktan çıkacak "hayır" oyu uğruna gerici ve milliyetçi kesimlere yakın görünmenin büyük bir hata olduğunu belirtti. 

Şen, "Mücadele yalnızca sandık öncesi ya da sonrasında değil her zaman her yerde okulda, fabrikalarda, sokakta devam edecek!" diyerek sözlerini noktaladı. 

Konuşmaların ardından etkinlik Şen ve Gültekin'e yöneltilen sorularla devam etti.