Çavuşoğlu: Afrin'i temizleyip Suriye halkına teslim edeceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin 'Buradan bunları temizleyeceğiz. Burayı yine Suriye halkına teslim edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Antalya Valiliği'nin Manavgat ilçesinde, Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerindeki muhtarlar için düzenlediği toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Şimdi ise dağları dar ediyoruz. Nasıl ki Türkiye'de dağlarda, şehirlerde PKK teröristleriyle mücadele edip onları gömüyorsak, sınırın öte tarafındaki YPG-PKK'yı da aynı şekilde dağlarına, inlerine, çukurlarına gömüyoruz. Buradan bunları temizleyeceğiz. Burayı yine Suriye halkına teslim edeceğiz. Aynı Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan sonra Türkiye'den 100 bine yakın Suriyeli döndü. Aynı şekilde Suriye içinde 150 bin insan geri döndü. İnsanların hayatlarını normalleştiriyoruz. İnsanlar evlerine, topraklarına dönmek istiyor. Bizde 350 bine yakın Suriyeli Kürt kardeşimiz var. Bugün bu teröristler, ABD'nin de desteğiyle Suriye topraklarının yüzde 25'ini kontrol ediyor. Peki neden bir tane Suriyeli Kürt kardeşim buralara dönemiyor? Çünkü PKK'lılar bunların dönmesini istemiyor. Çünkü bunlar da PKK'lıların gözünde birer tehdittir. O kardeşlerimiz PKK'nın Marksist, Leninist, ateist ideolojisini benimsemiyor. Muhafazakar inançlı insanlar. Bunların partilerinin hepsini YPG-PKK Suriye'de kapattı."