Çarpıklaşan kent estetiğine 'resimli' çözüm

Şimdiye dek 74 il gezen ressam Fatih Küçük Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan çizerleri 2 Ağustos günü bulundukları kentin simgesi haline gelmiş tarihi binaların önüne çizim yapmaya davet ediyor.

Çarpıklaşan kent estetiğine itiraz eden ressam Fatih Küçük, Türkiye’nin tüm şehirlerindeki çizerleri kentlerinin simgeleşmiş binaları önünde resim çizmeye çağırdı.

Milliyet'ten Özge Kara'nın haberine göre, Samsunlu ressam Fatih Küçük, geçtiğimiz yılın ocak ayından bu yana yollarda. Türkiye’yi köy köy geziyor ve çocuklara sokak sanatı öğretiyor. Şimdiye dek 74 il gezdi. Bugünlerde ise bu gezinin bir uzantısı olarak “Kentinde Sanat Var!” projesine hazırlanıyor. 

Küçük, Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan çizerleri 2 Ağustos günü saat 17.00’de bulundukları kentin simgesi haline gelmiş tarihi binaların önüne çizim yapmaya davet ediyor. Amaç ise sokak sanatına ve çarpıklaşan kent estetiğine dikkat çekmek. 

'BAKIN BURADA DAHA ESTETİĞİ VAR'
Ressam Fatih Küçük, projeyle ilgili şöyle diyor:

“Çizerler pasif insanlardır genelde. Bu projeyle beraber her birinin sokağa çıkmasını ve sokakta resim yaparak var olmasını diliyorum. Çarpıklaşan kent estetiğine cevap olarak, ‘Bakın burada daha estetiği var,’ demek istiyorum.” 

Etkinliğin bir diğer amacı ise sanat eğitiminin yetersizliğine işaret etmek. Proje koordinatörü Küçük, çocuklara erken yaşta verilecek yeterli ve nitelikli sanat eğitimi sayesinde çarpıklaşan kent estetiğinin önüne geçmenin mümkün olabileceğini söylüyor. 
 
ÇİZEREK ÇÖZÜMÜN PARÇASI Ol
Proje kapsamında 81 ilde birer temsilci belirlenmiş. Bu temsilciler, 2 Ağustos’tan önce bulundukları kentte bir duyuru yaparak çizerlerin şehrin simgesi haline gelmiş tarihi bir binanın önünde toplanmalarına ön ayak olacak. Fatih Küçük önderliğinde toplanacak İstanbullu çizerler Galata Kulesi’nde, İzmirli çizerler Saat Kulesi’nin önünde buluşacak. Etkinlik sırasında yapılacak resimler grubun sosyal medya hesaplarından #SanatlaGuzelKentler hastag’iyle paylaşılacak. Küçük, ortaya çıkan bu eserlerden bir sergi de düzenlenebileceğini söylüyor ve çizerleri şu sözlerle sokaklara çağırıyor: “Güzel insanlar güzel şehirler inşa ederler. Güzel Sanatlar eğitimi almış bireyler çevresi çirkinleşirken bir çözüm yolu sunmuyorsa ya aldığı eğitimi ya da vicdanını sorgulamalıdır. Çizmek çözmektir. Çözümde yer al.”