'Bu suçu tekrarlıyoruz' diyerek kendilerini ihbar ettiler

Aralarında müzisyen Şanar Yurdatapan'ın da bulunduğu bir grup, açılan bazı soruşturma ve davalarla ifade özgürlüklerinin ihlal edildiğini belirterek, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundular.

Bir grup insan hakları aktivisti, adliyeye gelerek kendilerini ihbar etti.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde konuya ilişkin açıklama yapan müzisyen Şanar Yurdatapan, Ankara Garı'nda 10 Ekim 2015 tarihli bombalı saldırıyla ilgili müfettiş raporunu haberleştirdikleri için haklarında soruşturma başlatılan gazetecilere destek vermek amacıyla "Aynı bilgileri bir daha yayınlayarak bu suçu tekrarlıyoruz. Bu kişiler yargılanacaksa biz de bu davaya suç ortağı olarak katılmak istiyoruz" dedi. Ankara'da 15 Nisan günü Fatih Öztekin'in ailesiyle gittiği Atatürk Orman Çiftliği'nde polislere, söylediği bazı ifadelerden ötürü "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan tutuklandığını anlatarak, "Biz de aynı soruyu tekrar ediyoruz" diye konuştu.

DHA'nın haberine göre, grup açıklamanın ardından soruşturmaya konu olan haberlerin yer aldığı gazete küpürlerinin fotokopilerini halka dağıttı. Yurdatapan ve beraberindekiler daha sonra "Aynı suçu biz de tekrarlıyoruz" yazılı suç duyurusu dilekçelerini savcılığa vermek üzere adliye binasına girdi.