'Bu faşist uygulamayı hiç unutmayacağız'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hollanda’da karşılaştığımız durumu, bu rezilliği, bu barbarlığı, bu faşist uygulamayı hiç unutmayacağız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnönü Üniversitesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üniversitedeki konferans salonunda düzenlenen Muhtarlık Akademisi’nin açılış dersinde bir konuşma yaptı. 

Burada Hollanda'yla yaşanan krize ilişkin konuşan Kurtulmuş, “Türkiye’de 16 Nisan’da bir seçim olacak. Bakıyorsunuz önce Avusturya’dan Dışişleri Bakanı, ‘Erdoğan’ın buraya gelmesini istemiyoruz’ diyor. Arkasından Almanya ve diğer ülkelerden sesler çıkıyor. Daha sonra da bütün diplomatik teamülleri yerle bir ederek Türk Dışişleri Bakanının Hollanda’ya gitmesi engelleniyor, orada gitmiş olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan terbiyesizliği de vicdansızlığı da seviyesizliği de hep beraber gördük. Niye yapıyor bunu? Yani, sanki arkadan birileri bunların düğmelerine bastı. Hepsi aynı anda neden ortaya çıkıyorlar, neden kendilerini deşifre ediyorlar? Bu, bir zihin dünyasının dışa vurumudur" dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

"Dünyanın masum milletlerine örnek teşkil edecek bir siyasi liderliği ortaya koyan Tayyip Erdoğan’ın siyasi liderliğinden duyulan rahatsızlığın dışa vurumudur. Bundan dolayı bunları yapıyorlar. Biz de tam tersine güçlü, büyük bir Türkiye’yi ortaya koyacağız. Bunu yaparken, o akşam Hollanda’da karşılaştığımız bu durumu, bu rezilliği, bu barbarlığı, bu faşist uygulamayı hiç unutmayacağız.”

Kurtulmuş, “O akşam Hollanda’da yaşanan terbiyesizlikler, karşılıksız kalmayacak, Hollanda bir şekilde yaptıklarından bir şekilde özür dileyecek noktaya gelecektir" ifadelerini kullandı.