Bodrum'da caretta carettaları öldürmeye çalıştılar

Bodrum'un Güllük Körfezi'nde balıkçılar caretta carettaları öldürmeye çalışan kişiyi yakalamak için seferber oldu.

Bodrum'un Güllük Körfezi'nde, caretta carettaların öldürülmeye çalışıldığının anlaşılması üzerine, balıkçılar harekete geçti.

Hürriyet'ten Serkan Ocak'ın haberine göre, Bodrum'un Güllük Körfezi’nde geçen hafta balık avlamaya çıkan Güray Dıngın, su yüzeyinde bir pet şişenin hareket ettiğini fark etti. Durumdan şüphelenen Güray Kaptan, pet şişenin yanına gidince bir caretta caretta’nın ölümle pençeleştiğini anladı. Pet şişenin ucunda ön koluna kanca takılmış ve misnayla pet şişeye bağlanmış nesli tehdit altındaki kaplumbağayı kurtardı. Amacın caretta caretta’nın batmasını engelleyip can çekişerek öldürmek olduğu belirtildi.

Kurtarma anında teknede olan fotoğrafçı İsmail Atalar, "caretta caretta’ların ağlardaki balıkları yediğini ve ağlara zarar verdiği için bazı balıkçıların hedefinde olduğunu söyledi. Atalar, Bodrum’da bu durumla sık sık karşılaşıldığını, bir kişinin özellikle bunu yaptığını düşündüklerini belirterek, o kişiyi yakalamak için tüm Güllük Körfezi balıkçılarının seferber olduğunu anlattı"