Birçok kurumdan erteleme kararı: AKP Haziran'da neye hazırlanıyor?

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul ve THY gibi kurumların hepsi genel kurullarını erteleyerek 8-9 Haziran'a aldı. AKP'nin kurumların tamamının yönetimine ilişkin yeni bir liste hazırlığında olduğu belirtiliyor.

Kamunun hisse sahibi olduğu birçok kurum genel kurullarını ilginç bir biçimde erteleyerek 8-9 Haziran tarihlerine aldı. AKP'nin Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul ve THY gibi kurumların yönetimine ilişkin yeni bir hazırlık içinde olduğu belirtiliyor.

Konuya ilişkin bir köşe yazısı kaleme alan Sabah yazarı Dilek Güngör, "Ben, yürütmenin kendi içinde birleşeceği sistemde ekonomi bürokrasisinde de değişikliklerin olacağı kanaatindeyim. Nereden çıkardın derseniz... Türk Ticaret Kanunu'na göre nisanmayıs ayında şirketlerin genel kurulları olur. Kamu kurum ve kuruluşlarında mayıs ayında ilan edilen genel kurulların neredeyse tamamı ertelendi" ifadelerini kullandı.

Güngör, yazısında şu bilgilere yer verdi:

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Borsa İstanbul, THY, Takasbank gibi kamunun hisse sahibi olduğu kurumlarda genel kurulların hepsi 8-9 Haziran'da yapılacak.
Bu ertelemelerin tek gerekçesi olabilir.
O da şu: Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) büyük ölçüde temizlenen kamunun bağlı kurumlarının yeni sisteme göre yeniden teşekkül etmesi... Aynı zamanda da bu sistemeuygun, yeni Türkiye'nin vizyonuna sahip çıkan ve çıkmaya devam edecek yönetimlerin dümene geçmesi...
Kısacası, ekonomi bürokrasisinde haziran ayı zihniyet devriminin bir başlangıcı...