Binali Yıldırım'dan 'üniversite öğrencilerine burs' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da Fırat Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı'nda yaptığı konuşmada öğrencilere verilen burs ve kredi miktarının bu sene 470 TL'ye çıktığını açıkladı.

Fırat Üniversitesinde düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Kudbeddin Demirbağ 2017-18 akademik yılı törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım'a fahri doktora unvanı verdi.

Daha sonra burda konuşan Başbakan Yıldırım, üniversite öğrencilerine verilen burs ve kredi miktarıyla bir açıklama yaptı. 

Yıldırım, "İlk başladığımızda 2003 yılında öğrenci başına 45 lira burs ya da kredi veriliyordu. 2017'de 425'ti, şimdi 470'e çıktı. Hayırlı olsun, bunu da ilk Elazığ'da açıklamış oluyoruz" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE SINAVI İKİ AŞAMALI"

 

 

Konuşmasının son bölümünde de değişen üniversite sınavının iki aşamalı olacağını anlatan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: 

"Sınavlarda değişikliğe gidiliyor. Sadeleştirme yani iki kademeli seçimden ama aynı günde yapılacak bir sisteme geçiliyor. Yüksek öğretim sınavı, sabah ve öğlen iki oturumdan söz ediyoruz. Öğrencilerimiz 3-4 ay boyunca üniversite giriş sınavı telaşıyla yaşasın istemiyoruz. Esasında üniversitede geldiğimiz nokta şu; bugün liselerimizin mezun ettiği öğrenci sayısıyla, üniversitelerin kabul ettiği öğrenci sayısı hemen hemen aynı, birbirine çok yakın. 'Ne gerek var o halde sınava' diyebilirsiniz. Ama geçmişten gelen 2.4 milyon öğrencimiz var. Hepsi Elazığ Fırat Üniversitesi'ne girmek istiyor diyelim. Ne oluyor orda, bir sıkışma oluyor. O yüzden bir seçici sisteme ihtiyaç var. Bunu belirleyecek olan da ortaokul, liseden 12 yıllık temel eğitimden aldığınız beceri, birikim ve artı sınav. Bununla nereyi hakediyorsanız oraya girmiş olacaksınız. Önümüzdeki yıl üniversite girişi bu kadar stresli olmasını gerektirecek bir durum yok."