Binali Yıldırım'dan MHP'ye bakanlık açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, MHP'ye "bakanlık verileceği" iddialarıyla ilgili konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, MHP'ye başkanlık için evet demesi karşılığı "bakanlık" verileceği iddialarıyla ilgili, "Siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar sayın Devlet beyi tanıyamamışlar. Devlet Bey memleket meselesi olduğunda hiçbir siyasi saikle hareket etmez. Yakın siyasi tarihimizde önemli kriz anlarındaki duruşu bunun en anlamlı ispatıdır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Meclis'te yaşanan olaylar hakkında Yıldırım, "Zaman zaman, tabiî ki engellemeye yönelik faaliyetlere şahit oluyoruz. Demokratik sınırlar içerisinde yapılabilecek her türlü karşı duruş kabul edilebilir. Ancak milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız olduğu gazi Meclis'e yakışmayan davranışlar hem milletimizin vekillerine hem de milletimize haksızlıktır. Vekillerimizin daha sakin, daha usturuplu tavır içinde olması arzumuzdur" dedi.

Trump'ın ABD Başkanlık yeminiyle ilgili de "Hayırlı olsun diliyoruz. Küresel barış, küresel huzur, küresel güvenlik için ABD'ye önemli sorumluluk düşüyor. Türkiye'nin yaptığı barışı kalıcı hale getirmek için çabalara daha fazla destek vermelerini istiyoruz. ABD-Türkiye ortaklığı NATO'dan başlayan bugünlere gelen köklü bir geçmişi var. Geçmişte bazı yanlış işler oldu ve iki ülke arasında biraz soğukluk yaşandı. Yeni yönetimle bunun ortadan kalkacağına inanıyoruz" diye konuştu.