Binali Yıldırım: Kürtlüğünüzle iftihar edin

Başbakan Binali Yıldırım Bitlis'te yaptığı konuşmada Said Nursi'yi övdü, "Kürtlüğünüzle, devletimizle iftihar edin" dedi.

DHA

Binali Yıldırım referandum mitingi için gittiği Bitlis'te Said Nursi'yi öven konuşma yaptı. Yıldırım konuşmasında Bitlislilere "Kürtlüğünüzle, devletimizle iftihar edin" dedi.

Yıldırım konuşmasında "Merhum Said-i Nursi’yi hapislerde çürüten tek parti CHP zihniyetidir. Bitlis PKK’ya, FETÖ’ye gerekli cevabı verecek mi? Bitlis ‘Evet’ diyerek, bir dönemin kapılarını kapatıp, yeni bir dönemin aydınlık kapılarını aralayacak" dedi.

Yıldırım, "Bitlisliler, şimdi birileri çıkıp hocayım diyor. Said-i Nursi’nin izindeyim diyor. Said-i Nursi’yi istismar etti. Esir kampından ülkesine geri geldi ama izindeyim diyen FETO ülkesinden kaçıp Pensilvanya’ya sığındı. Hayatı CHP’nin tek parti döneminin zulmü altında ve hapislerde geçti. FETÖ hesap vermek yerine uzaklara kaçtı. Ülkesini terk etti. Bitlisli alim Said-i Nursi ülkesi ve vatanı için savaştı ama bu sahtekar bayrağına ve ülkesine savaş açtı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Yıldırım, "Kürtlüğünüzle iftihar edin. Bu sizin eksiğiniz değildir. Bir şeyle daha iftihar edin. Ayyıldızlı bayraklarla iftihar edelim. Bunu alçak PKK görsün. Hem Kürtlüğünüzle, devletimizle, Türkiye Cumhuriyeti ile iftihar edeceğiz. Savaşta, neşede, tasada beraber olduk. Bundan sonrada devamlı beraber olacağız. Bu alçak terör örgütünü aramızdan söküp atacağız" ifadelerine yer verdi.