Binali Yıldırım Alevi örgütleriyle yapacağı iftarı bu nedenle iptal etmiş...

Başbakan Binali Yıldırım, Alevi kurum temsilcileriyle Dolmabahçe'de yapacağı Muharrem Orucu iftarını son dakikada iptal etti. İptalin gerekçesi olarak ise tarihi uzun süredir belli olan "Enerji Konferansı" gösterildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Muharrem Orucu nedeniyle Alevi kurumlarını iftara davet ettikten sadece bir gün sonra daveti iptal etti.

Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un haberine göre, 12 Ekim'e kadar sürecek olan muharrem orucu için başka bir gün de vermeyen Başbakan Binali Yıldırım'ın davetini geri çekmesine ve programı önceden belli olan Enerji Konferansı'na katılacak olmasını gerekçe göstermesi Alevi kurumları tarafından pek de inandırıcı bulunmadı. Alevi kurumlarında, davetin iptali yönünde daha 'yüksek makamlardan bir telkin' gelmesinin daha güçlü bir olasılık olduğu düşüncesi hâkim.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de önceki gün Alevilere Eyüp'te Bahariye Mevlevihanesi'nde birlikte iftar yapmak için davette bulundu. Alevi kurumlarının büyük çoğunluğu bu davete katılmayı reddetti.