Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜGVA'ya AKP'li belediyeden 120 liraya ilçe binası!

AKP'li İzmit Belediyesi, bir büfenin kirasının 4 bin lira olduğu binadaki 550 metrekare taşınmazı Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA'ya 120 liraya kiraladı. TÜGVA'ya 120 lira kirayla peşkeş çekilen ilçe binası, borç nedeniyle SGK'ye geçince kira bedeli 35 kat arttı.

İzmit Belediyesinin 120 liraya Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ilçe binası olarak kiraladığı yer, el değiştirince kira bedeli 35 kat arttı. CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya'ya göre TÜGVA'ya 120 liraya yer verilen binada, bir büfe kirası 4 bin lira.  TÜGVA İzmit İlçe açılışını vakfın Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Bilal Erdoğan yapmıştı.

Evrensel'den Tamer Arda Erşin'in haberine göre, İzmit Belediyesi, Belsa Plaza İş Merkezi 3- 4 Blok 3. Kat 106-125 arasında bulunan 20 adet 551 metrekarelik taşınamaz için 19 Aralık 2016 tarihinde açık ihale yaptı. İhaleye TÜGVA Kocaeli İl Temsilcilerinden S.Ç. katıldı. İhale sonucunda belediyeye ait taşınmaz, aylık 120 lira bedelle üç yıllığına kiralandı. Ancak belediye SGK'ye olan borcunun ödeyemediği için ilçe binasının mülkiyeti ve işletmesi kuruma geçti. Kurum, 120 lira olan ilçe binasının kirasını 35 kat artırdı.

ESKİDEN "FETÖ"YE PEŞKEŞ ÇEKİLİYORDU, ŞİMDİ TÜGVA'YA!

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, şu an TÜGVA ilçe binası olarak kullanılan yerlerin daha önce de "FETÖ"nün dershanelerine peşkeş çekildiğini ileri sürerek, “O binada bir büfe bile alınsa kirası 4 bin liradan fazladır ancak koskoca katları 4 bin liraya 'FETÖ' dershanelerine verdiler. 17-25 Aralık'tan sonra çıkarmaya başladılar” dedi.

Küçükkaya, belediyenin borçlarından dolayı binanın Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredildiğini ancak işletme hakkının belediyede kaldığı bilgisini paylaşarak, binaların TÜGVA'ya kiralanma sürecini hakkında, “Bizim muhalefetimize rağmen bu binayı TÜRGEV'in gençlik kolları gibi bir şey olan TÜGVA'ya 120 lirayı kiraladılar. Binada 6 aydan fazla bir süredir 120 liraya oturdular” dedi. Küçükkaya, binanın işletme hakkının SGK'ye geçince, kira bedelinin yaklaşık 35 kat arttığına dikkat çekti. 

TÜGVA ilçe binasının açılışı 31 Mart 2017'de vakfın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla yapılmıştı.