Berat Albayrak o geceyi anlattı: Eğer İstanbul'a inemeseydik...

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, darbe girişimi gecesi Erdoğan'la İstanbul'a inememeleri durumuna karşı 4 alternatif oluşturduklarını söyledi. Albayrak, "21.30-22.00 civarıydı darbe girişimi olduğunu anladık" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, darbe girişimi gecesi yaşananlara dair konuştu. Canlı yayında konuşan Albayrak, "21.30-22.00 civarıydı darbe girişimi olduğunu anladık. İstanbul olmasaydı, Aydın, Dalaman, Bodrum ya da İzmir'e inecektik" dedi.

Albayrak'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Farklı insanlardan farklı uyarılar geldi. Farklı kamu yöneticileriyle iletişime geçmeye başladık. İlk Başbakan ile görüştük. Darbe girişimi hususu ilerleyen dakikalarda belli oldu. 21.30-22.00 civarıydı darbe girişimi olduğunu anladık.

Sayın Cumhurbaşkanımız abdestini aldı, namazını kıldı ve süreci başlattı. Cumhurbaşkanımız süreci kontrollü yönetti. Şu veya bu şekilde Davos nasıl sembolize edildiyse birçok şey yaşadık bu süreçte 'Haydi Bismillah' deyip helikoptere yürümemizdi burada da.

'OTELDEYKEN 3 HELİKOPTER KEŞİF UÇUŞU YAPIYORDU'

O üç, bahsi geçen oteldeyken 3 helikopter keşif uçuşu yapıyordu, farkettik. Biz anında ulusal medyaya çok hızlı bir şekilde telefon aracılığıyla Cumhurbaşkanımızın mesajını ilettik.

İstanbul, Ankara'yla görüşmeleri yapıyorduk. İstanbul Valimizin güvenli bir ortama geçtiği sonrasında ulusal medyaya bağlanması konusunda talimat gitti. Kendisi de TSK'nın işin içinde olmadığını açıkladı. Canlı yayın ancak telefonla sağlanabildi.

İstanbul olmasaydı; 4 alternatif oluşturduk, Aydın, Dalaman, Bodrum, İzmir. Uçak kalktıktan sonra talimatı Cumhurbaşkanımız söyledi. Uçağa bindikten sonra uçak havada gittikten sonra son dakikaya kadar bekledi ve kararını verdi. Nereye gidileceğine son anda karar verildi.

Tüm riskler çok güçlü bir şekilde yürütüldü. Bunun temelinde halkın milletin sevgisi ve desteğine dayanıyor. Başarısız olma imkanınız yok Allah'ın da izniyle tabii."