Bekir Bozdağ: Kılıçdaroğlu, Türk turizmine bomba atmıştır

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklama Türk ekonomisine ve Türk turizmine büyük bir darbedir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Focus dergisine verdiği mülakata ilişkin açıklamada bulundu.

Bozdağ, "Röportajı okuduğunuz zaman Focus dergisi yetkilisinin sorduğu soruların, Almanya'nın Türkiye'ye dönük eleştirileri konusunda Almanya'nın beklediği cevapları almak için sorulmuş sorular olduğunu çok net görüyorsunuz ama ne gariptir ki bu sorulara Sayın Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ana muhalefet partisi gibi değil de Almanya'nın arzu ettiği cevapları, onların arzu ettiğinden de daha iyi şekilde vermiş ve Almanya'daki bazı çevrelerin Türkiye aleyhine oluşturdukları algı operasyonuna yalancı şahitlik yapmıştır" şeklinde konuştu.

"Bir ana muhalefet partisi lideri kendi ülkesinin ekonomisi kötüye gitsin, insanlar zarar görsün, sıkıntıya düşsün diye konuşmaz, açıklama yapmaz. Aksine daha iyi olsun diye çalışma yapar" diyen Bozdağ, "Maalesef görüyoruz ki farklı bir üslubun içerisinde. Keşke dergiye verdiği röportajda darbecilere, FETÖ'cülere, PKK'lılara, DHKP-C'lilere Almanya'nın yaptığı himayeleri ve bundan duyduğu rahatsızlığı anlatıverseydi, daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

CHP Basın Birimi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alman Focus dergisinden Frank Nordhausen'e verdiği röportajda "Alman turistleri Türkiye'ye seyahat etmemeleri konusunda uyardığı" iddiasının ardından bir açıklama yayınlamıştı. Açıklamada, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilmişti.