Baki Düzgün: Emniyet'in Alevilere 'IŞİD saldırabilir' uyarısı, korkutma politikası

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Baki Düzgün, geçtiğimiz günlerde Emniyet'in "Size IŞİD saldırabilir. Kendi güvenliğinizi alın, biz de alıyoruz” diye uyarıda bulunmasının, bir korkutma politikası olduğunu söyledi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Baki Düzgün, Ankara Emniyeti’nin Alevi kurum ve önderlerine IŞİD saldırısı olabileceği yönündeki uyarısının korkutma amaçlı olduğunu söyledi. Düzgün, “Bu, istihbarat faaliyetlerini biraz daha güçlendirme anlamına geliyor bizim için. Toplumumuzu bir anlamda ajanlaştırma politikası da güdüyorlar” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, Alevi kurum ve önderlerine yönelik IŞİD saldırısı olacağı yönünde uyarılarda bulunmuş, "Güvenlik önleminizi alın" demişti. ABF Başkanı Baki Düzgün, iddiaları ve emniyetin uyarısını Cihan Haber Ajansı’na değerlendirdi. 

"EMNİYETE ÇAĞRILIP UYARILDIK"

Kendisinin de bu konuda bilgi verilmek üzere emniyete çağırıldığını ancak İstanbul’da bulunduğu için oradaki yetkilileri gönderdiğini kaydeden Düzgün, “Arkadaşlar gidiyorlar oraya, kendilerine bir tebligat yapılıyor. Tebligatın içeriği, Alevi kurumlarına, yöneticilerine yönelik saldırı olacağı istihbaratı alındığı, saldırı olabileceği yönünde. Bir şüphe gördüğümüzde kendilerine bildirmemizi istediler” şeklinde konuştu. 

"TEBLİGATIN AMACI KORKUTMA VE SİNDİRME"

Düzgün, tebligatın amacını da şöyle yorumladı: “Bu, Alevileri ve ötekileştirilmişleri bir yandan korkutma bir yandan sindirme, ‘aman ha haklarınızı talep etmeyin, başınıza büyük şeyler gelecek.’ Diğer taraftan da istihbarat faaliyetlerini biraz daha güçlendirme anlamına geliyor bizim için. Toplumumuzu bir anlamda ajanlaştırma politikası da güdüyorlar. Yönetici halkı ile bütünleşmemişse, yönetici binlerce koruma ile geziyorsa bilin ki orada ciddi bir korku vardır, yoksa korku halkta değil. Halkın içine çıkamıyorsanız nasıl yöneteceksiniz? Halkın içinden karakteri zayıf olanları bulursunuz, onları ajanlaştırır, onlarla birlikte yönetmeye çalışırsınız.” 

"KORKUTMA POLİTİKALARINA YABANCI DEĞİLİZ"

Alevi toplumuna seslenen Düzgün, “Alevi toplumunda bu ilk kez yaşanmıyor. Kerbela’dan bu yana yüzlerce kez katledilmiş, bütün katliamlara, sürgünlere rağmen korkmamış, sinmemiş kendi inanç değerlerini bugüne taşımış bir toplum. Bu saldırılara ve korkutma politikalarına yabancı değiliz. Biz bu tehditleri yüz yıllardır yaşıyoruz. Korkulacak bir durum yok. Aleviler daha çok kurumlarına sahip çıkmalı, cemevlerine, dergahlarına sahip çıkmalı. Demokratik haklarını da daha yüksek sesle söylemelidir” ifadelerini kullandı.