Bakan 'Üretim Paketi'nden çıkarılan zeytinlikler hakkında konuştu: Kimse vazgeçtiğimizi düşünmesin!

AKP'nin aklı "Üretim Paketi" adı altında patronlara sağlanan rant paketinden son anda çıkarılan zeytinliklerde kaldı. "Üretim Paketi"nden çıkarılan ve zeytinliklerin kurtulduğu yorumlarına neden olan düzenlemeye ilişkin konuşan Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Kimse vazgeçtiğimizi düşünmesin” diye konuştu.

TBMM tatile girmeden önce yasalaşan ve yeni ekonomi bölgeleri kurulmasını öngören Üretim Paketi’nin hayata geçirilmesi çalışmalarını anlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, planlanan 5 ekonomi bölgesinden 3’ünün üretim konusunu belirlediklerini açıkladı.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Bakan Özlü, zeytinlik konusunda “Kimse vazgeçtiğimizi düşünmesin. Gelişmiş ülkelerde, kirli akan nehir gördünüz mü? Fabrika var, yanında inekler otluyor. Bence, ülkenin sanayisini doğasıyla birlikte geliştirmemiz lazım” dedi.

PLAN HAZIRLANIYOR

Hükümetin Singapur Modeli olarak lanse ettiği, büyük limanların yakınında planlanan ekonomi bölgeleriyle ilgili çalışma başlıyor. TBMM’de kabul edilen Üretik Reform Yasası’nı hayata geçirecek olan bakan Özlü, zeytinliklerin sanayi bölgelerine dönüştürüleceği tartışmaları arasında yasalaşan düzenlemenin uygulama planını anlattı.

Özlü, “Zeytinlik tartışmaları daha çok Kuzey Ege ve Güney Marmara bölgeleri için yaşandı. Biz her türlü öneride bulunduk. 10 ağaçtan az olan yerler zeytinlik sayılmasın diye. Önce kabul ettiler, sonra itiraz ettiler. Şimdi buna formül aranacak. Zeytincilik Kurulu belirlesin istedik. Kimse vazgeçtiğimizi düşünmesin. Türkiye’nin gelişmesi için bunları yapmalıyız” dedi.