Bakan Şimşek de Cumhuriyet operasyonu savcısının 'FETÖ' sanığı olduğunu doğruladı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet gazetesi soruşturmasını yürüten ve Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın hâkim ve savcılara açılan "FETÖ" davasında sanık olduğunu doğruladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet ile Cumhuriyet Vakfı yöneticisi 17 kişi hakkında, ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle soruşturma yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın hâkim ve savcılara açılan ‘FETÖ’ davasında sanık olduğunu doğruladı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, CHP sözcülerinin Meclis’te savcı İnam’a ilişkin açıklama taleplerini Başbakan Yardımcısı Şimşek karşıladı.

İnam’ın yargılandığı dava dosya numarasını veren Levent Gök’e yanıt veren Şimşek, “Cumhuriyet Savcısı Murat İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesinde açılan davada sanıktır. Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” dedi.

YARGITAY'DA İFADE VERMİŞ

Selam Tevhid örgütüne yönelik soruşturmada kumpas yapıldığı iddialarına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca 54 hâkim ve savcı hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede, İstanbul Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın da aralarında yer aldığı şüpheli hâkim ve savcılar hakkında birçok suçtan birer kez ağırlaştırılmış müebbet de dahil çok sayıda ceza istenmişti.

Yargıtay’a giden dosyada adı geçen 49 savcı ve hâkim HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Biri emekli dördü halen görevde olan 54 hâkim ve savcının yargılanması Yargıtay’da sürüyor. Sanıklardan Murat İnam’ın da geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a gidip ifade verdiği öğrenildi.

İLKİZ "SORUŞTURMA ÇÖKTÜ" DEMİŞTİ

Cumhuriyet’i ‘FETÖ’ adına suç işlemekle suçlayan savcının da aynı örgütle ilgili davada sanık olmasına tepki gösteren gazete avukatlarından Fikret İlkiz, “Bugün Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkındaki soruşturmanın, aynı örgütün üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir savcıya teslim edilmesi demek bu soruşturmanın çökmesi demektir. Altını çizerek tekrarlıyorum bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir” demişti.

Savcı İnam hakkında ‘FETÖ’ suçlamasıyla açılan davayı hatırlatan İlkiz, “Eğer doğruysa; Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı HSYK Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanmış olan 20161 esas numaralı iddianamede 39746 sicil numaralı İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam 28 numaralı şüphelidir. Savcı hakkında FETÖ/PDY terör örgütü nedeniyle cezalandırılması istemiyle ceza davası açılmıştır, sanıktır ve dava devam etmektedir” diye konuşmuştu.