Bakan Çelik: Bunlar Türk olabilir mi? Bunlar müslüman olabilir mi?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Artvin’de konuşarak, darbe girişimini gerçekeştirenler için "Bunlar Türk olabilir mi? Bu milletin evladı olabilir mi? Bunlar müslüman olabilir mi?" dedi. Çelik, “Bunların hayvan olması, hayvanlara en büyük hakarettir” şeklinde konuştu.

Dış Haberler

Sputnik'in haberine göre Artvin’e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, saat 22.45 sıralarında Valilik önünde demokrasi nöbeti tutan yaklaşık 2 bin kişiye hitap etti.

"Tarih boyunca çok ihanetlere uğrayan ülkeden birçok hain çıktığını" öne süren Bakan Çelik, "çok sıkıntılı tablolarla karşı karşıya kalan vatanın 15 Temmuz’daki gibi bir ihanetle hiçbir zaman karşılaşmadığını" söyledi. Bunu "rüyasında bile görse" inanamayacağını ifade eden Çelik, “Rüyada bile olması düşünülemeyen bir tabloyla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz akşamı TBMM’yi, Genelkurmay Başkanlığı’nı, Polis Özel Hareket Merkezi'ni, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü vuranlar ve 237 kardeşimizi şehit edenler insan olabilir mi? Bunlar Türk olabilir mi? Bu milletin evladı olabilir mi? Bunlar müslüman olabilir mi? Kimse hayvanlara haksızlık yapmasın. Birileri, ‘bunlar hayvan olabilir’ diyebilir. Bunların hayvan olması hayvanlara en büyük hakarettir. Bunlar hayvandan çok aşağı mahluklardır” diye konuştu.