Bahçeli'den dokunulmazlık açıklaması: Tarihi görev

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Gazi Meclis’in kürsüsünde teröristleri öven, polis ve askerlerimizi katliamcı olarak suçlayan alçaklara sabır ve tahammül kalmamıştır. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarını sabote eden, Kandil talimatıyla kilitleyen terör kuryeleri hak ettiğini bulmalıdır” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, Twitter’dan paylaşımlar yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Teröre karşı ortak tepki ve refleks” gösterilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, “Çünkü terör Türkiye’ye doğrulmuş silah, vurulmuş prangadır ve mutlaka kırılmalıdır” dedi.

'TÜRKİYE ARINMALI RAHATLAMALIDIR'
TBMM Genel Kurulu’nda HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün AKP milletvekilleri tarafından darp edilmesini ve Anayasa Komisyonu’nda çıkan kavgayı işaret eden Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’ye bir bakın, PKK piyonlarının artan provokasyonlarını göreceksiniz. Dün geceki sahneler, bugünkü manzaralar kaygı vericidir. Gazi Meclis’in kürsüsünde teröristleri öven, polis ve askerlerimizi katliamcı olarak suçlayan alçaklara sabır ve tahammül kalmamıştır. Milletvekili dokunulmazlığının kalkması kaçınılmazdır. Bu tarihi görevden hiç kimse kaçmamalıdır. Artık Türkiye arınmalı, rahatlamalıdır. Genel Kurul ve komisyon çalışmalarını sabote eden, Kandil talimatıyla kilitleyen terör kuryeleri hak ettiğini bulmalıdır. Başka seçenek yoktur Merhum Cemil Meriç yıllar evvel haykırmıştı: ‘Çıkar konuşunca vicdan susar.’ Şimdi vicdan konuşsun, çıkar ilelebet sesini kessin.”

'ZEHİRLİ NİYETLERİ OLANLAR MİLLİ ÖFKEDEN KURTARILAMAZ'
“Gözyaşlarımızı içimize akıttık, heder olmuş bir ruh haliyle sabrın kollarına sığındık” diyen Bahçeli, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Suçlular cezasını artık bulsun, temizlenelim. Cemil Meriç yine diyor ki: Kendini yığın haline getiren bir millet payidar olamaz. Tek kaygısı para olan bir yığın yaşayamaz. Biz bu değiliz. Doğru olalım, doğru duralım; yanlışın karşısında milletçe kenetlenip düşman emelleri, düşmanca tavır ve eylemleri tarihin çöplüğüne atalım. Doğrunun yanında toplanırsak mesele kalmaz. Nitekim Yusuf Has Hacip der ki: Ok doğru gitmezdi doğru olmasa, insan esir olurdu doğru durmasa.

Gözü tanede olan kuşun ayağı tuzaktan kurtulmamış. Ben de diyorum ki zehirli niyetleri olanlar da milli öfkeden kurtarılamaz. Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanırız. Düne bakınca geleceği görürüz. Haine bakınca viran olmuş, veda etmiş olmuş insanlığı tanırız. Hiç şüpheniz olmasın, kim ne söylerse söylesin; bugünleri aşacağız, zorlukları birer birer kurumuş yapraklar gibi ufalayacağız.”