Antalya'da evrim çalışma grubu toplantısı yapıldı

Antalya'da Evrim Çalışma grubunun "Neden Evrim?" başlıklı ilk toplantısı Antalya Tabip Odası'nda gerçekleştirildi.

soL - Antalya

Antalya'da Evrim Çalışma grubunun "Neden Evrim?" başlıklı ilk toplantısı Antalya Tabip Odası'nda Prof.Dr. Erol Eroğlu'nun konuşmacı olarak katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıya aralarında soL yazarı Doç. Dr. İlker Belek'in de bulunduğu Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapan akademisyenler de katkıda bulundu.

Darwin'in hayatından ve bilimsel çalışma sürecinden kesitler veren Eroğlu, konuşmasına evrim düşüncesinin ortaya çıkış sürecine dair bir perspektif çizerek başladı.

Evrim kuramının hangi koşullar altında şekillendiği ve toplumsal düzlemde nasıl bir etki yarattığına değinen Eroğlu, evrimi savunmanın aydınlanma mücadelesindeki önemini vurguladı.

Bilimsel düşüncenin ve laik eğitimin, toplumun kendi hayatlarına dair söz sahibi olmasında çok önemli unsurlar olduğunu belirten Erol, evrim karşıtlığının toplumsal düzen tarafından salgılanan bir düşünce olduğunu ifade etti. Eroğlu, dogmatik düşüncenin toplumsal düzende egemen güçler tarafından kullanılan bir araç olduğunu vurguladı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlikte Eroğlu konuşmasını salonda bulunan izleyicileri evrime sahip çıkmanın tek başına yetmeyeceğini kolektif bir biçimde  aydınlanma mücadelesine sahip çıkmak gerektiğinin altını çizdi.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından son sözü alan Doç.Dr. İlker Belek, çalışma grubunun biraraya geliş amacını ve sonraki toplantıların hangi başlıklarda yapılacağına dair bilgiler vererek etkinliği sonlandırdı.