AKP'nin 'tasarruf' dediği: Tasarrufa stajyerlerin yemeğinden başladılar!

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sonra Ankara'da da çeşitli hastanelerde stajyer olarak görev yapan sağlık meslek liseli öğrenciler, dün öğle yemeği için yemekhaneye gittiklerinde 'Staj yapan öğrencilere yemek verilemeyecektir' yazısıyla karşılaştı.

Ahmet Çınar

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sonra Ankara'da da çeşitli hastanelerde stajyer olarak görev yapan sağlık meslek liseli öğrenciler, 1 Ekim 2018 Pazartesi günü öğle yemeği için yemekhaneye gittiklerinde "Staj yapan öğrencilere yemek verilemeyecektir" yazısıyla karşılaştı. 

'STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE YEMEK VERİLEMEYECEKTİR' YAZISI

Kazan Şehit Lokman Biçinci Sağlık Meslek Lisesi, Beypazarı Tolunay Sağlık Meslek Lisesi, Sincan Nefise Andiçen Sağlık Meslek Lisesi, Eryaman Mustafa Kemal Sağlık Lisesi 12'nci sınıf öğrencileri Ankara'nın çeşitli hastanelerde üç hafta önce zorunlu stajlarını yapmaya başladılar. Görev yaptıkları hastanelerde haftanın üç günü çalışan ve diğer personelle birlikte öğle yemeği yiyebilen öğrenciler, dün yemekhane kapısında "kendilerine öğle yemeği verilemeyeceği" uyarısıyla karşılaştılar. 

Staja başladıkları zaman kendilerine yemek kartı dağıtılan, yemekhaneye girerken bu kartı okutan öğrencilerin de kartlarının iptal edildiği görüldü. 

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi'nde stajyer olarak çalışan liseli öğrencilere yemek verilmemesi uygulamasının, Sağlık Bakanlığı'nın tasarruf politikalarıyla ilgili olduğu anlaşıldı. 

Yaşadıkları şaşkınlığı soL Haber'e anlatan öğrenciler, "Üç hafta önce staja başladık. Düne kadar sorun yoktu. Bazı hastanelerde arkadaşlarımıza yemekhane kartı bile verilmişti. Biz de diğer personelle birlikte yeme yiyorduk. Dün kapıda uyarı yazısıyla karşılaştık. İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde SMS'le bilgilendirmişler, bize kısa mesaj bile göndermediler. Durumu yemekhane kapısında öğrendik. Bu uygulamanın hastane yönetimleriyle ilgili olduğunu düşünmüyoruz. Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerinin bir tasarrufu olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer hastanelerde de benzer uygulamaların başlayacağı söylendi bizlere" dedi. 

İZMİR'DEKİ HASTANELERDE DE YEMEK VERİLMİYOR

Geçen hafta da İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde personele gönderilen kısa mesajla, "stajyerlere yemek verilemeyeceği" duyurulmuştu. 

Uygulamanın Türkiye'deki tüm hastanelerde stajyer olarak çalışan personeli kapsadığı öğrenildi. 

DÖNER SERMAYE KRİZİ SÜRÜYOR 

Pek çok kamu hastanesinde başlayan döner sermaye krizi de devam ediyor. 

Türkiye ekonomik krizi yaşarken, sağlık emekçileri de krizden etkilenmeye devam ediyor. Türkiye'nin farklı illerindeki çeşitli kamu hastanelerinde binlerce sağlık çalışanına döner sermaye katkı payları ödenmiyor.