AKP'nin istemediği memur sürgün edilecek

AKP'nin yeni hayata geçireceği düzenlemeyle birlikte amirlerin "gözüne giremeyen" kamu emekçisi sürgün edilecek.

AKP'nin kamu emekçilerine yönelik saldırı hazırlığı artıyor.

Referandumun ardından kıdem tazminatına göz diken AKP, şimdi de kamu emekçilerinin haklarına el uzatıyor.

657'yi ortadan kaldırmak ve kamu emekçilerinin iş güvencesini yok etmek isteyen Hükümet, performans sistemi adı altında yeni bir sisteme geçmeye hazırlanırken, sürgünlerin de önünü açıyor.

Konuya ilişkin Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, önümüzdeki yıldan itibaren uygulanması planlanan performans sistemine göre, çalışkanlıklarıyla vatandaşın memnuniyetini kazanan kamu emekçileri amirlerinin gözüne giremezse cezaya çarptırılıp sürgüne gönderilebilecek. Amirin gözüne giren memur ise iş yapmasa da hem para ödülü alacak hem de terfi edecek. Uygulamanın 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başlatılması planlanıyor.

Yönetmelik taslağında kamu emekçilerinin performans notunun nasıl belirleneceğine ilişkin ayrıntılı tablo da yer aldı. Buna göre kamu emekçilerinin performans notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek. 100 puanlık notun ise 95 puanı amirlere, 5 puanı ise vatandaşa ayrıldı.

Değerlendirme sonucunda 76-100 puan arasında not alan kamu emekçisine görevde yükselme, yurt dışı tayin, kişisel gelişim imkanlarının geliştirilmesi gibi ödüller verilecek Performans notu 59 puanın altında kalan kamu emekçileri ise başarısız sayılarak cezalandırılacak. Bu memurların görevi ya da görev yeri değiştirilecek. Yani sürgüne gönderilecek.