AKP'nin bağış kampanyası memurlara zorunlu: Ödeme miktarı belirlendi, dekont isteniyor

Başbakanlığın başlattığı kampanya memurlar için zorunlu bir ödemeye dönüştü. Düzce Valiliği "En az olmak" kaydıyla memur statülerine göre miktarları belirledi ve ödeme yapan memurların isim listeleriyle dekontlarını istiyor.

Serdar Nazım Yüce

15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılar için Başbakanlık Genelgesi’yle başlatılan bağış kampanyası memurların fişlenmesine neden olacak gibi görünüyor. Düzce'deki kamu kurum ve kuruluşlarına metinler gönderilerek kurum ve kuruluşlarda kampanyanın duyurularının yapılması isteniyor. "En az olmak" kaydıyla müdürlerden 20 lira, memurlardan 15 lira, işçilerdense 10 lira bağış isteniyor. Bununla da kalmayan Valilik, para yatıranların dekontlarının bir örneği ile o kurumda para yatırmış kişilerin tam listesini istiyor.Metin Din Öğretimi Şubesi'nin aracılığıyla da tüm okullara yollanıyor.

Düzce Vali Yardımcısı Mehmet Özer imzasıyla gönderilen yazı şöyle: 

"Aziz Türk milletimizin yaşanan bu karşısında yoğun yardım talebinin bulunduğu belirtilen genelgede, 'Milletimizin bu yoğun taleplerini karşılamak için Başbakanlıkça belirlenecek esaslar çerçevesinde harcanmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlendirilerek bir yardım kampanyası başlatılmış ve banka hesapları açılmıştır. Vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütleri yardımlarını belirtilen hesaplara yapabileceklerdir. Kampanya ile ilgili banka ve hesap numaraları aşağıda belirtilmiş olup kurum ve kuruluşlarınızda çalışan müdürler 20 (yirmi) TL, memurlar 15 (onbeş) TL ve işçiler ile özel hizmet alım personeli de 10 (on) TL en az olmak üzere Dayanışma kampanyasına destek sağlamaları için gerekli duyurunun yapılması ve kampanyaya destek sağlayan personel listesi ile dekontların bir nüshasının Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini arz/rica ederim."

Metinde 3 bankanın Türk Lirası, Euro ve ABD Doları hesaplarının bilgileri paylaşıyor. Metnin 'Dağıtım' kısmında ise 'Kamu kurum ve kuruluşları, il ve ilçe belediye başkanlığı, kaymakamlıklar' yazıyor.

KONTROLÜ DİN ÖĞRETİMİ ŞUBESİ YAPACAK

Düzce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Talha Cebeci de aynı metni öğretmenlerle paylaşıp dekont ve listelerin Düzce Din Öğretimi Şubesine gönderilmesini talep ediyor.