AKP'li saldırgan 'Hayır' diyen yurttaşı öldürdü!

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde dün işlenen cinayetin 'evet' taraftarı bir saldırgan tarafından işlendiği ortaya çıktı. İddiaya göre köy lokaline giren saldırgan “Var mı burada ‘hayır’ verecek” diye bağırıp küfür ettikten sonra, kendisine tepki gösteren 62 yaşındaki bir yurttaşı pompalı tüfekle öldürdü.

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bir kişi, girdiği köy lokalinde “Var mı burada ‘hayır’ verecek” diye bağırıp küfür ettikten sonra, kendisine tepki gösteren 62 yaşındaki bir yurttaşı pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Dün, Akıncılar ilçesinde işlenen bu cinayet gündeme gelmişti. Ajanslar, katilin ve maktülün isimlerini vermişti ama olayın yaşanış şekline dair herhangi bri ayrıntı aktarılmamıştı.

ABC Gazetesi'nin çeşitli kaynaklardan derlediği habere göre, olay dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Şenbağlar köyünde meydana geldi. İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan evli ve üç çocuk babası Hüseyin Eser iki gün önce tatil için köyüne geldi. Burada çobanlık yaptığı belirtilen 44 yaşındaki Veli Çalışkan, Şenbağlar Köyü Derneği Lokali’nin önünde oturan Hüseyin Eser’e pompalı tüfekle iki el ateş etti.

Çalışkan’ın dernek lokaline gelmesinin ardından “Var mı burada ‘hayır’ verecek o… ç…” diye bağırdığı, buna tepki gösteren ve kendisine terbiyeli olmasını söyleyen Hüseyin Eser’e ateş ettiği öğrenildi. İlk ateşten sonra elinden yaralanan Hüseyin Eser’in kendini korumak için Çalışkan’ın üzerine atıldığı ve bu esnada ikinci ateşle kalbinden vurulduğu da edinilen bilgiler arasında.

Olayın köylüler tarafından duyurulması üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ambulansla yaralı olarak Akıncılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Eser’in burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri saldırgan Veli Çalışkan’ı köyde gözaltına aldı.